Familia Omnia Mea

Direktlänk till inlägg 12 september 2013

När höst solen ännu värmer

Av Johanna Widoff - 12 september 2013 01:24

Genom att välja sina tankar väljer man känslor. Genom att tillåta andra att påverka ens mående, eller vara stark i sig själv och veta skillnaden på det egna och andras, kan man välja att inte ta åt sig. Bara du bär nyckeln till din egen lycka!
Bara du kan förändra dig själv och ditt sätt att vara eller förhålla dig till, och där med förändra omgivningen, eller ditt synsätt på den, och därigenom, ditt liv.

Veckans andra nattpass, månadens femte. Hejja mig! Fortsätter det så här blir det ju nästan riktigt bra! ;-)
Idag hände ännu mera trevligt, förutom att ligga skönt i nya soffan, solskens promenad med världens bästa barn <3 planering och bra förberedelser, en trevlig jobbintervju och bokad första "prov träff" :-) och mera jobb sök på det.

Hösten levererar! Även om morgnarna är svala och disiga värmer solen än och färgerna som börjar sparka i träd och på marken är härligt uppiggande!

Kroppen diggar inte riktigt bristen på sömn, men nyfunna Celcius, för mig som inte dricker kaffe, hjälper! Sen är det väl en hel del vilja och inställning på det också!

Biblioteket är en bra grej, vilket har blivit mer välbesökt på sista tiden. Nu ska jag bara se till att få tid och ork till att doppa näsan i böckerna! :-)
Jag saknar verkligen skolan, mötena som sker där, uppgifter, litteratur och diskussioner som uppstår om olika ämnen och händelser. Ge mig högskola! (pluggis jag vet..)

Försöker lära mig nya saker och ändra vanor, vissa saker går bättre än annat. Socker suget minskar, träningen flyter för det mesta på bra, vilket känns i kroppen! Stark är vacker! Sen går det inte alltid att kombinera med nattjobb, i alla fall inte när sömnen blir för reducerad, måste lyssna på kroppen!

Hemma ska det bli lite förändringar också.. Sådant där som är bra att ha, men som inte kommer till nytta ska få bli bra för någon annan istället. Less is more, eller hur säger man?! Skönt att skala av, skapa rymd och utrymme. All se need is Love, right!? <3
Dessutom är det roligt att göra om! Kan man på köper göra någonting för någon annan är väl det bara positivt?! :-)

Jag strävar alltid efter utveckling, ny kunskap och nya lärdomar. Faller jag ser jag styrkan i att resa mig och blir det fel vill jag lära mig av det! Vet jag inte så frågar jag, hellre en gång för mycket än för lite. För Kunskap är inte tungt att bära!
Speciellt i förhållande till mig själv och i kontakten med andra är det extra viktigt med medvetenhet tycker jag. Förståelse för vad för signaler jag sänder ut och viljan av att se och förstå den man möter. Att läsa och dela erfarenheter eller pröva sig fram ärbra redskap! Liksom kommunikation, trygghet och att vara lyhörd.

Alla är olika och jag tror inte någon relation är den andra lik. Vi har alla våra egenheter och speciella egenskaper som gör oss till dem vi är. Det är okej att vara, och tycka olika, så länge det finns respekt och förståelse för det.

Något som bekymrar mig mer eller mindre under olika perioder är förändrarollen och kontakten med våra barn. För många råder delade meningar om respekt, roller och gränser, men vad som är viktigt och inte får glömmas eller förskingras är känslan hos barnen och deras rätt!
Som vuxen är det lätt att glömma gränsen mellan sina egna behov och sina barns, ensegna känslor i en situation och att bbarnen kan uppleva någonting helt annat. Vill vi ha respekt och förståelse från barnens sida, är det precis vad vi måste visa dem!

För ett barn med skilda föräldrar, i synnerhet om där föreligger konflikt mellan hemmen, blir allt detta än mer påtagligt! För här tillkommer barnets vilja att vara till lags emot sina närstående och konflikten som uppstår när de vuxna tycker olika och agerar ut detta tydligt inför barnet så att denne måste ta ställning, för eller emot någon. Detta gör att barnet hamnar i en skuldfälla och nästan måste "svika" någon, sig själv inte minst. Tycker man om och älskar någon så mycket vill man ju inte såra denne genom att tycka olika eller säga emot. Ett starkt behov vi har är gemenskap och det får vi till stor del genom att känna samhörighet, att vi delar något.
Viktigt att tänka på och viktigt att vara medveten om i kommunikation och agerande.

Utvecklar detta vid annat tillfälle när jag inte är så seg i kolan . ;-p
God natt

Känslan i höst solen tillsammans med världens finaste flickor <3 mina tjejer <3

Jordens mest dyrbara skatt <3 the blessing off being your mom is the most wonderfull thing!

Citron lime, riktigt Nice smak!!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johanna Widoff - 22 februari 2017 05:31

Hallå där ute. Jag kan inte sova. Jag vill och tänker så myckey. Här ekar det tyst. Jag saknar att skriva men ibland går luften ur. Motivationen tryter och jag saknar mening. Ja, i perioder är det tungt, mera grått och ingenting går ihop, alls, kan...

Av Johanna Widoff - 18 maj 2016 11:20

  Jag har tappat bort orden och inte skrivit nästan någonting alls på väldigt (för mig) länge. Jag saknar det. Jag älskar att skriva av så många anledningar och det är en av mina drömmar.   Världen är en stressig plats, nya val som ska fattas ö...

Av Johanna Widoff - 26 november 2015 22:41

När mina barn är ledsna, eller har ont, då blöder mitt hjärta. När det känns som att det onda de bär på gör dem tysta och ledsna och berövar dem glädjen som jag önskar dem, då gör det ont i hela mig. När jag känner att de brottas med känslor och t...

Av Johanna Widoff - 16 augusti 2015 23:56

När sommaren är slut och allting börjar om... När ljuset (och värmen falnar, för mörker och svala vindar... Jag välkomnar höstens friska luft, klara färger och varma filtar. (även om det för stunden verkar som att sommaren bestämt sig för att stann...

Av Johanna Widoff - 12 maj 2015 10:59

Alla mammor och bonusmammor, alla halva- och nya familjer. Alla barn med två hem. Alla barn med många vuxna omkring sig. Pappor mammor, extra vuxna, föräldrar, plast, "låtsas" (!?), bonus... Vad vi än kallar oss, så är vi här, där, av någon anledning...

Presentation


Öppna ditt hjärta och följ dina drömmar!


Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Familia Omnia Mea     med Blogkeen
Följ Familia Omnia Mea     med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se