Familia Omnia Mea

Direktlänk till inlägg 18 maj 2016

Vågar du lyssna innåt och möta dig själv

Av Johanna Widoff - 18 maj 2016 11:20


Jag har tappat bort orden och inte skrivit nästan någonting alls på väldigt (för mig) länge. Jag saknar det. Jag älskar att skriva av så många anledningar och det är en av mina drömmar.


Världen är en stressig plats, nya val som ska fattas överallt, hela tiden, på alla plan. Alla dessa valmöjligheter, allting som vi förväntas att ta ställning till. Inte bara den ständiga kontaktbarheten och uppkopplingen, våra egna och andras förväntningar på oss.


Jag är expert på att vilja mycket. Lite för mycket ibland. Jag vill gärna vara bra, göra rätt, räcka till, få andra att må bra. Jag vill nog gärna vara behövd. Jag vill skapa saker, jag vill ha roligt, umgås, jag vill må bra och prova nya saker, utveckla mig, lära mig.


Förändringar är jag inte alltid så bra på däremot. Jag vill gärna planera, tänka efter och ha lite tid på mig i vissa avseenden. Jag vill ju se till att allt blir så bra det kan bli.


Vågar du möta dina rädslor och se det du behöver? Det där. Rädslor. Behov. Andas, finnas och vara. Allt oftare går tankarna tillbaka till rädslor, behov. Varför mår man bra, eller dåligt. Varför uppfattar vi livet och situationer som bättre eller sämre? Under lång tid fick jag kommentarer emot mig för att jag var "för glad" eller "för lycklig". Kan man vara för glad? Eller har man möjlighet att välja hur man är? Glad, eller inte?

Kan jag förhålla mig till mig själv, omvärlden och det som händer mig, på ett sätt så att jag inte behöver bli mer ledsen "än nödvändigt"?

Sen tror jag absolut att det är bra att ha tråkigt emellanåt, att vara i stillhet, att gråta är helande, det vet jag. Men att känna sorg över något behöver väl inte heller förta ens glädje?


Det sägs att efter regn kommer solsken, och de som känner mig vet att jag älskar ordspråk, citat och diverse uttryck. Bra formuleringar som förmedlar mycket. Livets motsatser i balans.


Vad är du rädd för? Vad är dina svagheter och varför är det viktigt att möta de ibland?

Vågar du lyssna innåt och möta dig själv, i tystnaden, i stillheten, för att se vad som finns där... Vad behöver du egentligen för att må bra? Vad gör dig lycklig, eller vad triggar dig så att du svajar i tron på dig själv?

Stora viktiga frågor tror jag.


Det blev lite rörigt och många frågor, men det får vara så för nu. Det är väl precis så som livet är ibland.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johanna Widoff - 22 februari 2017 05:31

Hallå där ute. Jag kan inte sova. Jag vill och tänker så myckey. Här ekar det tyst. Jag saknar att skriva men ibland går luften ur. Motivationen tryter och jag saknar mening. Ja, i perioder är det tungt, mera grått och ingenting går ihop, alls, kan...

Av Johanna Widoff - 26 november 2015 22:41

När mina barn är ledsna, eller har ont, då blöder mitt hjärta. När det känns som att det onda de bär på gör dem tysta och ledsna och berövar dem glädjen som jag önskar dem, då gör det ont i hela mig. När jag känner att de brottas med känslor och t...

Av Johanna Widoff - 16 augusti 2015 23:56

När sommaren är slut och allting börjar om... När ljuset (och värmen falnar, för mörker och svala vindar... Jag välkomnar höstens friska luft, klara färger och varma filtar. (även om det för stunden verkar som att sommaren bestämt sig för att stann...

Av Johanna Widoff - 12 maj 2015 10:59

Alla mammor och bonusmammor, alla halva- och nya familjer. Alla barn med två hem. Alla barn med många vuxna omkring sig. Pappor mammor, extra vuxna, föräldrar, plast, "låtsas" (!?), bonus... Vad vi än kallar oss, så är vi här, där, av någon anledning...

Av Johanna Widoff - 14 mars 2015 00:11

Jag tror att alla står vid tillfällen då de önskade sig mer, något annat, eller till och med det någon annan har. Om det så är materiella saker eller något som går djupare, relationer, familje konstellationer eller vänner, pengar, ett visst boende, ...

Presentation


Öppna ditt hjärta och följ dina drömmar!


Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Familia Omnia Mea     med Blogkeen
Följ Familia Omnia Mea     med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se